Opis
Środki na przeziębienie | Acerola to owoc słynący z nazwy „wiśnia z Barbados”. Pochodzi z Wysp Karaibskich, ale rośnie również w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Owoc ten słynie z bardzo wysokiego poziomu witaminy C. Na uwagę zasługuje również zawartość związków przeciwutleniających (antyoksydantów). Cechą charakterystyczną aceroli jest wysoka zawartość karotenoidów, a także polifenoli. W przemyśle farmaceutycznym używa się aceroli do wytwarzania preparatów witaminowych (tabletki, proszek). Większość suchego proszku jest wykorzystywana jako źródło naturalnego kwasu askorbinowego w suplementach diety.Sposób użycia:Spożywać 1-2 łyżeczki dziennie, dodając wg uznania do jogurtów, soków lub innych napojów.Składniki:Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia Glabra) standaryzowany na zawartość witaminy C 25%, substancje wypełniające: celuloza mikrokrystaliczna, skrobia ziemniaczana, substancje przeciwzbrylające: stearynian magnezu, dwutlenek krzemu.Tabela wartości odżywczych w 100 g:Wartość energetyczna 1444kJ/345kcalTłuszczw tym kwasy tłuszczowe nienasycone 0g0gWęglowodanyw tym cukry 87g31gBłonnik 8,2gBiałko 7,6gSól 45mgPrzechowywanie:Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.Informacje o alergenach:Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu i różnych orzechów.Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. |
---|---|
VitaFarm | parkinsin , reishi grzyb , prezent dla dietetyka , kwas foliowy co to , ile kalorii ma wafelek do lodów , sorbinian potasu — szkodliwość , eko synbiotyk , brak apetytu u dwulatka , 1200 kcal efekty , cykl oddechowy , czy ziemniaki tucza , tosty na slodko , jak ugotować kakao na mleku |
yyyyy | |